Education

School's time capsule

PUBLISHED : Tuesday, 15 May, 2012, 12:00am
UPDATED : Tuesday, 15 May, 2012, 12:00am

Listen to the audio account of a school ceremony held in March this year and then answer these questions

1 A diamond jubilee is held to celebrate ......... years.

a. 60

b. 50

c. 40

2 Who at Bay View thought up the idea of preparing a time capsule?

a. the principal

b. the school governors

c. a group of students

3 How was this idea received by the people in charge?

a. negatively

b. with keenness

c. with little enthusiasm

4 How long did it take the school council to decide what went into the capsule?

a. three weeks

b. six months

c. 12 weeks

5 How many items on the first shortlist didn't make it onto the final list?

a. 10

b. 20

c. 30

6 An actual copy of the school's first-ever year book went into the capsule.

a. true

b. false

7 How will the future students who open the capsule know what the 2012 uniform was like?

a. photos of the uniform were put in the capsule

b. they will have to guess

c. they will see actual examples

8 When will the capsule be opened?

a. in 50 years' time

b. on the occasion of the school's double-diamond jubilee

c. sometime in the 22nd century

9 What does Mr Black say in a letter to the students who open the capsule?

a. he tells them all about the school in 2012

b. only he knows

c. he wishes them well in their future studies

10 What is inside the backpack that went into the capsule?

a. textbooks

b. clothes

c. school stuff

11 What 2012 foodstuffs are there in the capsule?

a. none

b. snack items

c. a pupil's lunchbox

12 What reading material went into the capsule?

a. a pop magazine

b. a sports newspaper

c. a copy of the publication you are reading now

13 Who had donated the time capsule to the school?

a. the governors

b. the Parent-Teachers' Association

c. the school council

14 Where was the time capsule finally placed?

a. in a cherry tree

b. in the ground

c. in the school library

15 How did the day end?

a. singing the school song

b. nothing special occurred

c. with special snacks

Answers: 1. a, 2. c, 3. b, 4. c, 5. b, 6. b, 7. c, 8. b, 9. b, 10. c, 11. a, 12. c, 13. b, 14. b, 15. c