Good Deed Feed

PUBLISHED : Tuesday, 12 June, 2012, 12:00am
UPDATED : Tuesday, 12 June, 2012, 12:00am
 

Each morning at about 8.30, the TV programme Breakfast Time has a section called 'Good Deed Feed'. Viewers are invited to phone in to express their thanks to someone who has recently done them a good deed. Listen to yesterday's four callers and answer the questions.

Kate

1 Where was Kate when she fainted?

a. in the kitchen at home

b. on a train

c. on her way to work

2 How long was she unconscious?

a. for a couple of hours

b. not very long

c. she can't remember

3 Who brought her a drink?

a. a nurse

b. she doesn't say who this person was

c. a member of the station staff

4 Following this incident, what does Kate intend to do?

a. have a health check-up

b. be more careful

c. thank everyone who helped her

John

5 Whom does John want to thank?

a. everyone who came to his assistance

b. a specific individual

c. the security guard in his apartment block

6 What did this person / these people do?

a. go to John's place of work with the iPod he had lost

b. go to John's home with the phone he had lost

c. return something John had accidentally dropped

7 When does John take a taxi home after work?

a. when the weather is bad

b. always

c. he doesn't specify

8 How was John found?

a. the person / people knew who he was and where he lived

b. a third party was involved

c. completely by chance

Linda

9 What had Linda just finished doing when the incident happened?

a. working

b. shopping

c. dining

10 Who was the woman who helped her?

a. a close friend

b. a check-out girl

c. a complete stranger

11 What caused the incident?

a. someone else's stupidity

b. panic

c. Linda's own carelessness

12 Why did Linda have so much money in her wallet?

a. it was lai see from earlier in the year

b. she's incredibly wealthy

c. she found it on the ground

Terry

13 Where did Terry's accident happen?

a. at work

b. outdoors

c. at a sports arena

14 What could have caused the accident?

a. pollution in the air

b. water on the ground

c. a reckless driver

15 How did Terry immediately know he had broken his ankle?

a. he was in great discomfort

b. a passer-by told him

c. he is a doctor

16 How did the passer-by help Terry?

a. she called the emergency services

b. she went with him to hospital

c. she bandaged his ankle

Answers:

1. c, 2. b, 3. b, 4. a, 5. b, 6. c, 7. c, 8. b, 9. b, 10. c, 11. c, 12. a, 13. b, 14. b, 15. a, 16. a

Share

Send to a friend

To forward this article using your default email client (e.g. Outlook), click here.

Good Deed Feed

Enter multiple addresses separated by commas(,)

For unlimited access to:

SCMP.com SCMP Tablet Edition SCMP Mobile Edition 10-year news archive