Goodbye, Mr Lee

PUBLISHED : Friday, 22 May, 2009, 12:00am
UPDATED : Friday, 22 May, 2009, 12:00am
 

Mr Lee is leaving his post as head of science at St David's Secondary School. Tina is interviewing him for the school magazine. Listen to the interview and then answer the questions.

Part 1

1 What are Mr Lee's feelings about his years at St David's?

2 How many years was Mr Lee in his previous job before coming to St David's?

3 What has changed during Mr Lee's time at the school?

4 What sort of charity does Mr Lee intend to work for?

5 What will Mr Lee buy with his gift voucher?

Part 2

1 Mr Lee's teaching time at St David's has been ...

a. tedious

b. pleasant

c. chaotic

2 Why has Mr Lee decided to leave the school?

a. for promotion

b. to get another job

c. to retire

3 How long has Mr Lee been in the teaching profession?

a. 25 years

b. 30 years

c. 28 years

4 Mr Lee's first job was teaching students aged ..

a. 11-16

b. 11-18

c. 5-11

5 Mr Lee's wife wasn't born ...

a. in Hong Kong

b. in Australia

c. where the Lee's now live

6 How would Mr Lee describe the students at St David's?

a. arrogant and lethargic

b. enthusiastic and diligent

c. average and below-average

7 What does Mr Lee not like about St David's?

a. the principal

b. some of the students

c. the lack of some facilities

8 How does Mr Lee get on with the head teacher?

a. very badly

b. he doesn't say

c. very well

9 How will Mr Lee spend his free time?

a. he will do voluntary work

b. he will work in a shop

c. he will work on leisure projects

10 Who will Mr Lee spend a lot of his time with now?

a. his former pupils

b. some friends

c. his relatives in Australia

Answers:

Part 1: 1. b, 2. c, 3. b, 4. c, 5. b

Part 2: 1. b, 2. c, 3. b, 4. c, 5. b, 6. b, 7. c, 8. b, 9. a, 10. b

Share

Send to a friend

To forward this article using your default email client (e.g. Outlook), click here.

Goodbye, Mr Lee

Enter multiple addresses separated by commas(,)

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.