• Wed
  • Sep 24, 2014
  • Updated: 1:48am

listening

PUBLISHED : Friday, 18 September, 2009, 12:00am
UPDATED : Friday, 18 September, 2009, 12:00am

Rescue

Listen to this internet radio news item about a rescue operation in Guangxi and then answer the questions.

Question 1

What was the weather supposed to be like on the day of the race?

Question 2

How many runners are still missing?

a. none

b. 25

c. 350

Question 3

When did the bad weather begin?

a. at the end of the race

b. 60 minutes after the start of the race

c. in the middle of the race

Question 4

How many people had put their name down for the race and how many actually took part?

a. 25 / 600

b. 600 / 250

c. 350 / 500

d. 500 / 350

Question 5

How often is the race held?

a. twice a year

b. every year

c. every month

Question 6

When was the alarm sounded?

a. 10.00 hrs

b. 11.00 hrs

c. 13.00 hrs

d. 11.30 hrs

Question 7

When did the rescue operation end?

a. late morning

b. about 17.00 hrs

c. late evening

Question 8

What was used during the operation?

a. air rescue

b. sea rescue

c. foot rescue teams only

Question 9

Who was the last person to be rescued?

Question 10

How many runners were taken to hospital?

a. seven

b. more than 20

c. fewer than 10

Question 11

Why was one runner kept in hospital?

a. he has a broken leg

b. he has injured his back

c. he has breathing problems

Answers:

1. d, 2. a, 3. b, 4. d, 5. b, 6. d, 7. b, 8. a, 9. b, 10. c, 11. c

Share

Related topics

For unlimited access to:

SCMP.com SCMP Tablet Edition SCMP Mobile Edition 10-year news archive
 
 

 

 
 
 
 
 

Login

SCMP.com Account

or