• Mon
  • Dec 22, 2014
  • Updated: 8:05am

listening+

PUBLISHED : Thursday, 29 October, 2009, 12:00am
UPDATED : Thursday, 29 October, 2009, 12:00am

Question 1

Fill in Mr Leung's business card.

Read the questions carefully and choose the correct answers

Question 2

In what document did Donald Tsang Yam-kuen propose the light bulb scheme?

a. a Legislative Council motion

b. a chief executive order

c. a judicial review

d. a policy address

e. a development plan for his son's company

Question 3

According to Tsang, what is the aim of his scheme?

a. to reduce the cost of producing environmentally-friendly bulbs

b. to encourage the use of environmentally-friendly bulbs

c. to encourage people to recycle old light bulbs

d. to help the government reap more revenue

e. to help his father-in-law's company to make a profit

Question 4

The scheme proposes giving a cash coupon to each electricity user. What would its value be?

a. HK$240 million

b. HK$2.4 million

c. HK$100

d. HK$2.40

e. HK$240

Question 5

How are the coupons used?

a. to pay their electricity bills

b. to buy energy-saving light bulbs from power companies

c. to buy energy saving light bulbs from the government

d. to buy energy-saving light bulbs from Philips

e. to buy energy-saving light bulbs from selected retailers

Question 6

Why was Tsang accused of transferring interest to others?

a. He failed to declare his interest in his son's father-in-law's company, which manufactures light bulbs.

b. He failed to declare his son's father-in-law's interest in a light bulb business before unveiling the plan.

c. Only one light bulb company would benefit from his scheme.

d. His plan would benefit power companies.

e. He selected his son's father-in-law's company as the sole light bulb distributor.

Question 7

What is the name of Donald Tsang's son's father-in-law who is involved in the row?

a. Simon Tsang Hing-yin

b. Philips Mok

c. Simon Mok

d. Anthony Mok Kam-chuen

e. Tung Chee-hwa

Question 8

Donald Tsang said he had not declared his son's in-law's interest because...

a. his son asked him not to.

b. he thought that declaring it would lead to criticisms.

c. the present declaration system does not require officials to reveal their in-laws' interests.

d. his policy would not benefit his son's in-law.

e. his son's in-law had no interest in the light bulb distributor company.

Question 9

What did most pan-democrats think of Donald Tsang's failure to declare the interest?

a. They believed it was only an oversight.

b. They thought Tsang should step down.

c. They believed Tsang was trying to transfer interests to his relative.

d. They thought Tsang should have distanced himself from his son's father-in-law.

e. They thought Tsang's son's father-in-law should leave his company.

Question 10

What action is the League of Social Democrats considering taking against Tsang's proposal?

a. filing a judicial review

b. turning to the streets

c. boycotting energy-saving light bulbs

d. staging a protest at Government House

e. seeking intervention from Beijing

Question 11

Apart from Tsang's alleged transfer of interest, what other reason do politicians have for questioning the light bulb scheme?

a. The energy-saving bulbs are too expensive.

b. Consumers will not benefit because power companies will raise tariffs in exchange for giving out coupons.

c. It will generate a large amount of wasted traditional light bulbs.

d. The scheme will not require extra government money.

e. Giving out coupons may affect the prices of energy-saving light bulbs.

Question 12

Popularity polls suggest the public satisfaction rate of Tsang's policy address this year was...

a. slightly higher than last year.

b. the highest in five years.

c. lower than the last two years.

d. lower than the last three years.

e. the lowest in his five years in office.

Question 13

What improvements to the light bulb scheme has the Environment Bureau come up with?

a. Raising the value of coupons to HK$300.

b. Extending the use of coupons to traditional light bulbs.

c. Offering tax rebates for buyers of energy-saving light bulbs.

d. Offering subsidies to manufacturers of energy-saving light bulbs.

e. None of the above.

Question 14

What revamp to the interest declaration system have politicians suggested?

a. Officials should be required to list out the business interests of all relatives.

b. Officials' relatives should be required to declare their interests.

c. Officials' in-laws and siblings should be required to declare their interests.

d. Officials should be required to reveal the interests of their in-laws and siblings who have businesses.

e. None of the above.

Answers:

1. Ambrose, political, 2. d, 3. b, 4. c, 5. e, 6. b, 7. d, 8. c, 9. a, 10. a, 11. b, 12. e, 13. d, 14.d

Share

For unlimited access to:

SCMP.com SCMP Tablet Edition SCMP Mobile Edition 10-year news archive
 
 

 

 
 
 
 
 

Login

SCMP.com Account

or