PUBLISHED : Thursday, 03 December, 2009, 12:00am
UPDATED : Thursday, 03 December, 2009, 12:00am

Question 1

Fill in Anita Lam's business card.

Question 2

Where did the accident happen?

Name the two streets where the trams were travelling.

a. __________________________________________________________________

b. __________________________________________________________________

Question 3

How many people were injured?

a. 30

b. 41

c. 51

d. 60

Question 4

How many were in serious condition in hospital?

a. 41

b. two

c. one

d. none

Question 5

Why is a collision between two trams not common?

i) trams travel at a low speed

ii) the tracks lead trams in their direction and their settings are controlled by a central computer

iii) trams are wholly controlled by a central computer

a. i) only

b. i) and ii)

c. i) and iii)

d. all of the above

Question 6

What is the possible cause of the accident?

a. mechanical fault

b. problem with traffic lights

c. a driver's negligence

d. an error in the computer system controlling the tracks

Question 7

The driver of the Happy Valley-bound tram mistook the track direction by thinking it was leading him to ..., but in fact, it was leading him to ...

a. turn right; go straight

b. turn right; turn left

c. go straight; turn right

d. go straight; turn left

Question 8

How many recent accidents in that area did Anita mention?

a. one

b. two

c. three

d. four

Question 9

The accident that happened outside this department store in 2004 saw ...

a. a tram derail, hitting several lorries parked by the side of a road unloading goods

b. a truck intrude a tram lane and hit a tram

c. a tram derail, hitting a mini-bus which in turn crashed into a lorry

d. a mini-bus intrude a tram lane, hit a tram and then crash into a truck

Question 10

A reserved lane is ...

a. a lane only four-wheel vehicles can use

b. a lane only trams can use

c. a lane where all vehicles except trams can use

d. a lane not to be used by cars or trams

Question 11

Sometimes private cars or cargo vans can be seen using the tramways because ...

a. drivers want to avoid other lanes which are congested

b. drivers think using tramways are safer

c. drivers want to slow trams down

d. drivers are not aware they are tramways

Question 12

Bus drivers work up to ... hours a day, while the maximum working hours of tram drivers are ... hours.

a. 11; 5

b. 11; 6

c. 8; 11

d. 11; 8


1. Transport and Infrastructure News, 2. Hennessy Road; Percival Street, 3. b, 4. d, 5. b, 6. c, 7. c, 8. b, 9. c, 10. b, 11. a, 12. d


Send to a friend

To forward this article using your default email client (e.g. Outlook), click here.


Enter multiple addresses separated by commas(,)