Problems with Jimmy

PUBLISHED : Friday, 26 March, 2010, 12:00am
UPDATED : Friday, 26 March, 2010, 12:00am

Sandra is complaining to Maria about Jimmy, her younger brother. Listen to what she says and then answer the questions.

1 When did Jimmy's behaviour begin to change?

a. last week

b. last month

c. last year

2 What was Maria doing when she last saw Jimmy?

3 Who is Jimmy being difficult with?

4 Where did Jimmy hide Sandra's mobile phone?

5 What is Jimmy like with his parents these days?

a. he is pleasant and polite all the time

b. he quarrels with them a lot

c. he ignores them

6 What did dad do to punish Jimmy last week?

a. stopped him from watching TV

b. stopped him from playing computer games

c. stopped giving him pocket money

7 What is Jimmy's behaviour like at home?

8 Who visited the family last Sunday?

9 What was this person's reaction to Jimmy?

a. sympathy

b. anger

c. understanding

10 What did the visitor end up doing?

a. leaving suddenly

b. hitting Jimmy

c. bursting into tears

11 Where did Jimmy spend the rest of the evening?

a. in the garden

b. at grandma's

c. in his room

12 How often has Sandra spoken to Jimmy about his bad behaviour?

a. never

b. often

c. four times

13 What is the latest thing to upset Sandra?

a. Andy has broken off their relationship

b. Jimmy has told their parents a secret

c. her parents are keeping things from her

14 What advice does Maria give Sandra?

a. she tells her to ignore Jimmy's behaviour

b. she doesn't

c. she tells her to talk to mum and dad

15 How many brothers and sisters does Maria have?


1. b, 2. b, 3. a, 4. b, 5. b, 6. c, 7. a, 8. b, 9. b, 10. c, 11. c, 12. a, 13. b, 14. b, 15. c