Teacher gossip

PUBLISHED : Friday, 07 May, 2010, 12:00am
UPDATED : Friday, 07 May, 2010, 12:00am

Katy and Louise are best friends. They were in the same class at secondary school until Katy's parents bought a flat on the other side of town and Katy had to change schools. But the two girls still see each other often and chat almost every day on the phone. Listen to part of last night's phone call and then answer these questions.

1 What subject does Mr Chan teach?

2 Which is Mr Chan?

3 Why does Katy dislike Mr Chan?

a. he once complained about her to her mum and dad

b. he once reported her to the school principal

c. he never marked her homework

4 Where did Louise see Mr Chan last Saturday?

a. at the sports centre

b. at the cinema

c. at the supermarket

5 Who was with Mr Chan?

a. his teenage son

b. his wife

c. his four-year-old son

6 Why was Mr Chan getting annoyed?

a. because of the attitude of the checkout girl

b. because of the behaviour of the person who was with him

c. because there were so many people in the queue

7 Why did Louise hide behind her mum?

a. she didn't want Mr Chan's companion to see her

b. she didn't want Mr Chan to see her

c. she didn't want to speak to the checkout girl

8 Why did Mr Chan take so long at the checkout?

a. he was feeling unwell

b. he had a lot of shopping

c. he was talking to the checkout girl

9 What was happening in the checkout queue?

a. people were losing their patience

b. no one paid any attention to Mr Chan

c. everyone was shouting

10 Why did Mr Chan cause a delay in the checkout queue?

a. he dropped his wallet

b. he couldn't pay for the things he had bought

c. he was chatting to an old friend

11 Why was Mr Chan's face red?

a. he was tired

b. he was angry

c. he was embarrassed

12 Who eventually came to speak to Mr Chan?

a. the security guard

b. his wife

c. the store manager

13 What happened as Mr Chan was leaving the checkout area?

a. Louise spoke to him

b. he dropped one of his shopping bags

c. he shouted at his son

14 What happened in Monday's maths class?

a. Mr Chan asked Louise a lot of questions

b. Mr Chan was pleasant to Louise

c. Mr Chan didn't ask Louise any questions

Answers:

1. b, 2. c, 3. a, 4. c, 5. c, 6. b, 7. b, 8. b, 9. a, 10. b, 11. c, 12. c, 13. a, 14. c