Show & Tell

PUBLISHED : Monday, 06 September, 2010, 12:00am
UPDATED : Monday, 06 September, 2010, 12:00am
 

It's the start of term and Mrs Green, 9F's English teacher, has organised a 'Show & Tell' lesson for her class. The first student to talk about the object she's brought into school is Maria. Listen to what she says and then answer the questions.

1 Who owns the bagpipes that Maria has brought to 'Show & Tell'?

2 How old do you think Uncle Jackie is?

a. 48

b. No idea

c. 42

3 Maria's classmate thinks the bagpipes look like a/an ...

4 When did Maria's classmate see a set of bagpipes before?

a. December 31

b. January 1

c. March 2

5 How did the owner obtain the bagpipes?

a. they were a present

b. he bought them in Scotland

c. he stole them

6 How had Uncle Jackie travelled to Scotland?

a. he'd gone there with his parents

b. he'd travelled there alone as a tourist

c. he'd gone on an organised group visit

7 How would Uncle Jackie describe his skill at playing the bagpipes?

a. very good

b. just okay

c. extremely bad

8 What use is the 'bag' part of a set of bagpipes?

a. it has no use at all

b. it contains the air that is used to make the sound

c. it has holes that are controlled to make the notes

9 How do you hold a set of bagpipes?

a. with your teeth

b. with both hands

c. under your arm

10 Where does the end of the air pipe go?

a. under your left arm

b. in your mouth

c. in your hand

11 What's the correct position for the fingering pipe?

a. on your shoulder

b. hanging downwards

c. in your mouth

12 How are the notes on a set of bagpipes made?

a. by the position of your lips

b. by covering and uncovering holes in a pipe with your fingers

c. by squeezing the bag with your hands

13 How is the sound produced?

a. by putting three pipes on your shoulder

b. by blowing into a pipe

c. by squeezing the air-filled bag

14 What sort of instrument is a set of bagpipes?

a. brass

b. percussion

c. woodwind

Answers:

1. c, 2. c, 3. c, 4. b, 5. a, 6. c, 7. b, 8. b, 9. c, 10. b, 11. b, 12. b, 13. c, 14. c

Share

 

Send to a friend

To forward this article using your default email client (e.g. Outlook), click here.

Show & Tell

Enter multiple addresses separated by commas(,)

Related topics

For unlimited access to:

SCMP.com SCMP Tablet Edition SCMP Mobile Edition 10-year news archive