• Fri
  • Aug 29, 2014
  • Updated: 1:25pm

Hair Port

PUBLISHED : Monday, 13 September, 2010, 12:00am
UPDATED : Monday, 13 September, 2010, 12:00am

Maggie works as a receptionist at 'Hair Port', a busy hair salon. She is responsible for making bookings.

She has just had two phone conversations with customers. Listen to the conversations and answer the questions.

1 What time does Maggie take the first call?

a. 15.00

b. 20.15

c. 10.00

2 When does the customer want to make an appointment for?

a. Tuesday am

b. Wednesday am

c. Tuesday pm

3 Why is this a good time for the customer?

a. She will be in town for a business meeting.

b. She has a lunch date that day.

c. She will be in town shopping.

4 Why can't she get an appointment for the time she wants?

a. There are no appointments available.

b. The stylist she wants is off that day.

c. The salon will not be open.

5 What other time does Maggie suggest?

a. The last appointment of the day

b. The first appointment of the afternoon

c. The same time the following week

6 Why isn't this a good time for the customer?

a. She has another meeting scheduled.

b. She would have to rush lunch.

c. She will be with her husband.

7 How do you know Max is good at his job?

a. He is good-looking and is popular among female customers.

b. His prices are cheap.

c. Customers return to him after an initial appointment.

8 What does the customer book an appointment for?

a. A cut and colouring

b. Just colouring

c. Just a cut

9 Why does Mrs Wu ring the salon?

a. To make an appointment

b. To chat with Maggie

c. To change an appointment

10 Why does she want to change her appointment?

a. She has to go to hospital.

b. She doesn't say.

c. She has a lunch appointment.

11 What problem does Maggie come across?

a. She can't find a booked appointment for Mrs Wu.

b. Mrs Wu's appointment has been wrongly booked.

c. The appointment has already been cancelled.

12 What time of day is convenient for Mrs Wu on the 16th?

a. am

b. pm

c. in the evening

13 On what occasion has Lucy done Mrs Wu's hair before?

a. When Jenny was busy

b. When Maggie made a mistake

c. When Jenny was in hospital

14 What mistake does Maggie almost make at the end of the conversation?

a. She almost books the wrong date.

b. She gets the time wrong.

c. She misspells Mrs Wu's name.

15 What is Mrs Wu's contact number?

a. 6578 4322

b. 6522 7843

c. 5679 4322

Answers:

1. c, 2. a, 3. b, 4. c, 5. b, 6. b, 7. c, 8. c, 9. c, 10. b, 11. b, 12. b, 13. c, 14. b, 15. c

Share

Related topics

For unlimited access to:

SCMP.com SCMP Tablet Edition SCMP Mobile Edition 10-year news archive
 
 

 

 
 
 
 
 

Login

SCMP.com Account

or