A visit to the EcoPark

PUBLISHED : Monday, 04 October, 2010, 12:00am
UPDATED : Monday, 04 October, 2010, 12:00am

Mrs Shum is a science and English teacher at Park Valley Secondary School. She is thinking about taking a group of students to the EcoPark in Tuen Mun, a new education facility that aims to inform the public about waste disposal in Hong Kong. Mrs Shum calls the information officer to discuss the visit. Listen to the conversation and then answer the questions.

1 How many people are allowed in a group visiting the park?

a. under a dozen

b. between 15 and 40

c. no fewer than 40

2 Who shows groups around the park?

a. the information officer

b. a guide from the tourist department

c. a member of staff from the park

3 What does the special pass do?

a. It allows visitors to visit the park again alone

b. It allows visitors to come and go from the park whenever they want

c. It allows visitors to visit different areas of the park

4 What can each visitor find out at each stop on the tour?

a. the park's opening hours

b. advice on recycling

c. photographs of the park

5 How can visitors get extra information during the first half of the tour?

a. by using touch screens

b. by asking the information office

c. by asking the tour guide

6 What happens at the end of the first part of the tour?

a. the group can go to the restaurant

b. there is a short visual presentation

c. the group can go home

7 How big is the demonstration landfill?

a. actual size

b. half size

c. twice life-size

8 What do visitors see in the second part of the tour?

a. a representation of all the rubbish dumped in landfills

b. examples of successful recycling

c. an eco-lake

9 What might they see here?

a. old cars, trams and trains

b. food rubbish, containers, household waste

c. piles of paper and cardboard

10 What is the point of this part of the tour?

a. to make people think more about recycling

b. to encourage visitors to throw out more rubbish

c. to ask visitors to pick up rubbish in the street

11 What do visitors do after visiting the landfill?

a. relax in a special green area

b. take a boat trip on the eco- lake

c. throw away more rubbish

12 What happens during the last part of the tour?

a. visitors can play educational games

b. visitors get a free meal

c. there is a discussion

13 What are the 3 Rs?

a. read, recycle, reduce

b. reduce, reuse, recycle

c. remove, respect, recycle

14 What happens at the very end of the visit?

a. a group photo is taken

b. each member of the group receives a souvenir

c. people tell the officer what they thought of the visit

15 How can visitors book a tour?

i) by phone

ii) by fax

iii) online

iv) in person

a. i) and ii)

b. i) and iii)

c. all of the above

Answers:

1. b, 2. c, 3. c, 4. b, 5. a, 6. b, 7. a, 8. a, 9. b, 10. a, 11. a, 12. a, 13. b, 14. a, 15. b