• Mon
  • Jul 28, 2014
  • Updated: 8:03pm

Some unlikely stories

PUBLISHED : Monday, 11 October, 2010, 12:00am
UPDATED : Monday, 11 October, 2010, 12:00am

Polly and Zara are two very talkative young ladies. If they get in trouble, they always think they can talk themselves out of it. Recently, both failed to hand in their homework on time. Listen to the excuses they gave their teachers. And did their teachers believe them? Well, that's another story.

1 What has Polly failed to hand in on time?

a. a book of poetry

b. an English assignment

c. some artwork

2 How many times this term has Polly been late in handing over Mrs Wong's homework?

a. several times

b. she hasn't been late before today

c. she has lost count

3 What does Polly say happened to her homework?

a. she left it in her bedroom

b. she has lost it

c. it has been destroyed by a family pet

4 What does Polly's new puppy like to eat?

a. anything made out of paper

b. the bed covers in Polly's bedroom

c. only top-quality dog food

5 How old is the puppy?

a. two months

b. six weeks

c. three-and-a-half months

6 What sex is the puppy?

a. female

b. Polly doesn't say

c. male

7 When does Polly promise to hand the project in?

a. next week without fail

b. this coming Friday definitely

c. she doesn't make any promises

8 Why does she need some time before handing it in?

a. she hasn't got any notes

b. she didn't keep a copy

c. she can't be bothered to do it again

9 What was Zara's reaction when she realised she couldn't find her homework?

a. she cried

b. she didn't care

c. she got flustered

10 Who has been staying with Zara's family, and for how long?

a. a relative / a week

b. her cousin / a month

c. her aunt from America / two weeks

11 How old do you think Zara's cousin is?

a. eight

b. 19

c. 33

12 Why did her cousin take her maths file to his room?

a. to finish off Zara's homework

b. to check on her progress

c. to destroy it

13 When did her cousin leave Hong Kong?

a. last week

b. earlier today

c. yesterday

14 Where does Zara think her homework is?

a. in her cousin's room

b. on a plane

c. in her school bag

Answers:

1. b, 2. b, 3. c, 4. a, 5. a, 6. c, 7. b, 8. b, 9. c, 10. a, 11. b, 12. b, 13. b, 14. b

Share

For unlimited access to:

SCMP.com SCMP Tablet Edition SCMP Mobile Edition 10-year news archive
 
 

 

 
 
 
 
 

Login

SCMP.com Account

or