A new lounge

PUBLISHED : Monday, 18 October, 2010, 12:00am
UPDATED : Monday, 18 October, 2010, 12:00am
 

Suzy has decided to have her lounge completely renovated. She has a long talk with an interior designer before she starts. Listen to their conversation and then answer the questions.

1 What does Suzy tell the designer about the ideas she has for the new lounge?

a. she knows exactly what she wants

b. she doesn't want to spend a lot of money

c. she is open-minded

2 What sort of design does she want?

a. classic with heavy decoration

b. contemporary

c. a mixture of modern and classic

3 What does the designer suggest to help come up with ideas?

a. visiting some show flats

b. accepting all her ideas

c. showing her photographs of possible designs

4 How big is Suzy's lounge?

a. under 200 square feet

b. between 250 and 300 square feet

c. more than 500 square feet

5 What features of the old lounge does Suzy want to keep?

a. TV set

b. table and chairs

c. none of the above

6 How does the designer feel about the size of the room?

a. a bit worried

b. quite pleased

c. couldn't care less

7 Why does the designer want to know how many windows are there in the room?

a. to design the curtains

b. to know how much natural light the room has

c. to cover them up

8 What colour do you think Suzy eventually chooses for the walls and ceiling?

a. bright red

b. black

c. pale blue

9 What does the designer suggest should be fixed to the wall?

a. chair

b. picture

c. flat screen TV

10 Why must Suzy make up her mind about this now?

a. because of the work to be done before decoration

b. because of the cost

c. because she is paying

11 Why is having the feature in Question 9 a good idea?

a. it is cheap

b. it gives more space

c. it is comfortable

12 Why does Suzy not want a carpet on the floor?

a. she's never had a carpet before

b. it doesn't look good

c. it gets dusty

13 What sort of floor does the lounge have at the moment?

a. floorboards and rugs

b. carpet

c. tiles

14 What does Suzy want at the windows?

a. curtains

b. pull-down blinds

c. nothing

15 Why does Suzy want a dining table in the lounge?

a. she wants to cook on it

b. she likes to give dinner parties and it will be useful

c. her friends say she has to have one

Answers:

1. c, 2. b, 3. c, 4. b, 5. c, 6. b, 7. b, 8. c, 9. c, 10. a, 11. b, 12. c, 13. b, 14. b, 15. b

Share

 

Send to a friend

To forward this article using your default email client (e.g. Outlook), click here.

A new lounge

Enter multiple addresses separated by commas(,)

For unlimited access to:

SCMP.com SCMP Tablet Edition SCMP Mobile Edition 10-year news archive