• Wed
  • Oct 1, 2014
  • Updated: 9:21pm

Booking tickets

PUBLISHED : Monday, 29 November, 2010, 12:00am
UPDATED : Monday, 29 November, 2010, 12:00am

Carey works at a ticket booking agency in London. Listen to her two phone conversations and then answer these questions.

1 What sort of event does the first customer want to attend?

a. a sporting event

b. a show at the theatre

c. an art exhibition

2 Where does the customer live?

a. in London

b. outside London

c. in Hong Kong

3 When does the customer want to book tickets for?

a. any Saturday show this month

b. any date next month

c. a Saturday evening next month

4 What is the problem with the first lot of tickets Carey suggests?

a. they are much too expensive

b. they are not for the show the customer wants to see

c. the seats are not next to each other

5 What is the problem with the first two dates the customer asks about?

a. the show is not performed on those dates

b. the tickets are much too expensive

c. all Saturday night performances are already fully booked

6 When Carey finds three tickets for Saturday the 18th, what is the problem with them?

a. they are in a bad part of the theatre

b. they are above the price the customer wants to pay

c. each seat is in a different row

7 What does the customer do about the lack of tickets available for the suggested dates?

a. suggests a different part of the theatre

b. gives up on the idea

c. suggests a different day

8 How much does the customer pay to book the tickets?

a. GBP159

b. GBP150

c. GBP50

9 What sort of event does the second customer want to buy tickets for?

a. a tennis match

b. a pop concert

c. a sports event

10 How many times is Lady Gaga going to perform in London?

a. three times

b. twice

c. five times

11 How many tickets does the customer want to buy?

a. five

b. more than the permitted number

c. half a dozen

12 What does Carey tell the customer to do?

a. buy five tickets and get a friend to buy another five

b. ask a friend to buy 10 tickets

c. not to buy any tickets today

13 How does the customer pay for the tickets?

a. with a bank card

b. by credit card

c. by cash

14 How much extra does the customer have to pay for using this method of payment?

a. GBP5

b. nothing

c. GBP20

15 What does Carey finally ask the customer?

a. for her name and address

b. for her bank account details

c. for the details on her card

Answers:

1. b, 2. b, 3. c, 4. c, 5. c, 6. c, 7. c, 8. a, 9. b, 10. c, 11. b, 12. a, 13. a, 14. b, 15. c

Share

For unlimited access to:

SCMP.com SCMP Tablet Edition SCMP Mobile Edition 10-year news archive
 
 

 

 
 
 
 
 

Login

SCMP.com Account

or