• Sat
  • Aug 2, 2014
  • Updated: 1:52am

New people

PUBLISHED : Monday, 06 December, 2010, 12:00am
UPDATED : Monday, 06 December, 2010, 12:00am

One

You work at a publisher's in Central. Your company has just got a contract to publish a Hong Kong edition of a best-selling New York magazine. Two people from the parent company in New York are visiting your office to see how things are done. At an informal meeting this morning, they introduce themselves. What do you learn about them?

1 How old was Brad when he left university?

a. 31

b. 22

c. 21

2 Where did he work before he joined his present company?

a. at another publisher's

b. for a finance company

c. he didn't; this is his first and only job

3 How old is Helen?

a. the same age as Brad

b. five years younger than Brad

c. 27

4 What did Helen study at university?

a. media arts

b. finance

c. publishing

5 Why is it strange that Brad and Helen don't see more of each other?

a. they work in the same department

b. they have mutual friends

c. they live in the same apartment block

6 What does Helen do on a Saturday morning?

a. some volunteer work

b. plays squash

c. visits Brad

7 What has Helen just started to do?

a. play squash

b. go to the gym

c. learn a musical instrument

Two

Anna and Betty are having a chat in a coffee shop. Anna thought she knew quite a bit about Betty, but there's one thing she has never mentioned before.

Betty reveals a few family secrets

8 What does Betty say about her twin brother?

a. they get on well all the time

b. they don't really like each other

c. they live together

9 Why did Johnny leave Hong Kong?

a. because of a problem he had at work

b. because of problems he had with Betty

c. because of a change in the family situation

10 How many times has Johnny been back to Hong Kong since he left?

a. only once

b. several times

c. once a year

11 What physical similarity do Betty and Johnny have?

a. they both have straight hair

b. they both wear glasses

c. their eyes are the same colour

12 Why didn't Johnny ever do well in exams?

a. he was too nervous

b. he didn't work hard enough

c. he simply wasn't clever

13 Why won't Johnny come back to Hong Kong?

a. because he doesn't get on with his sister

b. because of his parents' divorce

c. because he can't get a job

14 How does Betty end the conversation?

a. by changing the subject

b. by walking out

c. by losing her temper

Answers:

1. c, 2. c, 3. b, 4. a, 5. c, 6. a, 7. c, 8. b, 9. c, 10. a, 11. c, 12. a, 13. b, 14. a

Share

For unlimited access to:

SCMP.com SCMP Tablet Edition SCMP Mobile Edition 10-year news archive
 
 

 

 
 
 
 
 

Login

SCMP.com Account

or