• Thu
  • Oct 2, 2014
  • Updated: 6:48pm

School careers convention

PUBLISHED : Monday, 31 January, 2011, 12:00am
UPDATED : Monday, 31 January, 2011, 12:00am

Mr Lee and Miss Kwok are in charge of the annual careers convention at St Hilda's Secondary School. Listen to the two teachers discussing their plans and then answer the questions.

1 Who do you think Mr Wong is?

a. the organiser of the careers convention

b. the school principal

c. a careers teacher

2 What was the date of the careers convention last year?

a. 26/03

b. 05/03

c. 17/03

3 Why was the date of the careers convention changed last year?

a. it was too near the start of the year

b. the school principal could not attend

c. it was too near the date of another important school event

4 What problem is there with the Kowloon Bank's attendance at this year's convention?

a. they haven't confirmed they will attend

b. they want to send too many representatives

c. they have just cancelled their plans to attend

5 What have Top Hotels promised?

a. to send their manager to the convention

b. to send two representatives

c. to offer internships at their hotels

6 What comment does Miss Kwok make about the leisure industry companies that have promised to attend?

a. there are only five attending

b. there has been a 100 per cent increase from last year

c. their presence will be a waste of time

7 What does Mr Lee say about the restaurant companies who have agreed to attend?

a. there will be fewer than last year

b. there has been an increase in the number

c. they will not be popular

8 Why is Miss Kwok pleased that the new bookshop in town is sending someone?

a. because students like to read

b. because students can get a discount

c. because the company is successful

9 Where in the school hall does Mr Lee want to position the bookshop people?

a. at the far end

b. in the middle

c. at the entrance

10 What is the problem with his suggestion?

a. the places have already been promised to another company

b. the bookshop people have already requested where they would like to be

c. Miss Kwok does not like the bookshop representatives

11 Why will the catering college need three tables?

a. they are bringing a lot of food

b. they are sending a good number of people

c. they are going to give some demonstrations

12 What was Mr Wong's opening speech like last year?

a. very interesting

b. he didn't give one

c. very boring

13 Why have Mr Lee and Miss Kwok arranged a meeting for two weeks on Friday?

a. to tell the principal about their plans

b. to sort out the final details

c. to plan next year's convention

14 When does Mr Lee intend to inform the Young Post about the convention?

a. next week

b. the day before the convention

c. he already has

Answers:

1. b, 2. a, 3. c, 4. a, 5. b, 6. b, 7. a, 8. c, 9. c, 10. a, 11. b, 12. c, 13. b, 14. c

Share

Related topics

For unlimited access to:

SCMP.com SCMP Tablet Edition SCMP Mobile Edition 10-year news archive
 
 

 

 
 
 
 
 

Login

SCMP.com Account

or