• Fri
  • Dec 19, 2014
  • Updated: 9:56pm

Milk on tap

PUBLISHED : Monday, 14 February, 2011, 12:00am
UPDATED : Monday, 14 February, 2011, 12:00am

Listen to the news podcast about a business set up by an enterprising farmer in Germany and then answer the questions

1 What imaginary situation are you put into at the start of the podcast?

a. your local convenience store has been robbed

b. you have run out of milk at home

c. you are waiting for a delivery of milk

2 What is Neunkirchen?

a. a district in the German city of Cologne

b. a town near Cologne

c. a German petrol station

3 What is unique about Neunkirchen?

a. people can buy fresh milk there

b. there is a facility for buying milk like buying petrol for your car

c. milk there is only sold directly from farms

4 How big is Farmer Stauf's dairy herd?

a. half a dozen cows

b. 80 head of cattle

c. fewer than 50 cows

5 How do Farmer Stauf's customers transport their milk home?

a. in their own containers or bottles they buy at the filling station

b. in cartons they buy at the filling station

c. in large, stainless steel vats

6 When is the milk filling station closed?

a. every third weekend

b. it doesn't close

c. on Mondays

7 How do customers pay for their milk?

a. they get a monthly bill

b. with a credit card

c. with cash on the spot

8 How does the price of Farmer Stauf's milk compare to the cost of supermarket milk?

a. it is the same price

b. it is much cheaper

c. it is more expensive

9 How is the filling-station milk different from supermarket milk?

a. it hasn't been changed in any way

b. it has had vitamins and cream added

c. it is less nourishing

10 What in particular do customers appreciate about Farmer Stauf's milk?

a. the delicious taste

b. the competitive price

c. the colour

11 Before the milk filling station, who bought Farmer Stauf's milk?

a. other local farmers

b. supermarket chains

c. his friends and neighbours

12 Why did he sell them all his milk?

a. they paid good money for it

b. he didn't have a choice

c. his wife told him he had to

13 Why did Farmer Stauf's former customers change the milk?

a. to give it a better taste

b. to make it last longer

c. to give it a better colour

14 How is Farmer Stauf's business doing?

a. it is proving to be a great success

b. it is struggling

c. it was only an experiment and will soon close down

Answers:

1. b, 2. b, 3. b, 4. b, 5. a, 6. b, 7. c, 8. c, 9. a, 10. a, 11. b, 12. b, 13. b, 14. a

Share

Related topics

For unlimited access to:

SCMP.com SCMP Tablet Edition SCMP Mobile Edition 10-year news archive
 
 

 

 
 
 
 
 

Login

SCMP.com Account

or