TWO THREE PHO

PUBLISHED : Monday, 07 March, 2011, 12:00am
UPDATED : Monday, 07 March, 2011, 12:00am

Tony Ma is a Hong Kong businessman who has built up a chain of successful Vietnamese restaurants in the city. He has recently expanded his restaurants to London. Listen to the interview with Mr Ma about his businesses and then answer the questions

1 When did Tony open his first restaurant in Hong Kong?

a. 10 months ago

b. a decade ago

c. six years ago

2 What do you think 'a stab in the dark' means?

a. something you do that is risky

b. a business that will certainly succeed

c. a venture that will definitely fail

3 Who supported him in his first business?

a. his friends and family

b. business colleagues

c. his future wife

4 Who financed Tony's first restaurant?

a. he did it himself

b. his girlfriend

c. other businessmen

5 How big was his first restaurant?

a. 2000 sq ft

b. 475 sq ft

c. 1,500 sq ft

6 Who did the cooking in Tony's first HK restaurant?

a. he did it himself

b. a trained chef

c. a former classmate

7 How long did his first chef agree to work for Tony?

a. as long as was needed

b. two months

c. until the restaurant closed

8 Why does Tony believe his first restaurant suddenly became popular?

a. because of successful advertising

b. because of low prices and good food

c. because people went and then told their friends

9 Tony is asked about ... in London.

a. his financial situation

b. the progress of his new venture

c. the standard of the food

10 Why won't Tony commit himself to say how the business is progressing?

a. he says it is none of the interviewer's business

b. he hasn't a clue

c. it is too soon to say

11 Why did Tony not open his first restaurant in the centre of London?

a. there were too many restaurants already there

b. there were no premises available

c. the costs were too high

12 In what sort of area has he opened his new restaurant?

a. in an office area

b. in the main tourist area

c. in the suburbs

13 Why does the restaurant close at 7pm?

a. because the law says it has to

b. there is no business after that time

c. Tony can't get staff to work any later

14 When will Tony open his second London restaurant?

a. in two years' time

b. he already did last month

c. in the next few months

Answers:

1. b, 2. a, 3. c, 4. a, 5. b, 6. c, 7. b, 8. c, 9. b, 10. c, 11. c, 12. a, 13. b, 14. c

 

Promotions