Teddy two-jobs ... and friends | South China Morning Post
  • Mon
  • Mar 30, 2015
  • Updated: 10:22pm

Teddy two-jobs ... and friends

PUBLISHED : Monday, 11 April, 2011, 12:00am
UPDATED : Monday, 11 April, 2011, 12:00am
 

Many young people have two jobs. Teddy and two of his friends have six jobs between them. Listen to what they say about their work and then answer these questions.

Teddy

1 How old was Teddy when he left university?

a. 24

b. twenty-three and a half

c. twenty-five and a half

2 How would he sum up his time at university?

a. interesting but not practical

b. enjoyable and very worthwhile

c. theoretical and packed

3 What was one of the good things about the course he followed?

a. there was lots of hands-on practical work

b. it was visual and graphic

c. it involved a great deal of studying

4 What problem is Teddy having at the moment?

a. he is having difficulty settling down to work

b. he doesn't know if he wants a career involving visual and graphic arts

c. he can't make up his mind about his future career

5 Which of his two current jobs does Teddy prefer?

a. he prefers his job in publishing at the moment

b. both jobs are equally interesting and enjoyable at the moment

c. he has decided to continue working in publishing

Jennie

6 What does Jennie want to join?

a. the medical profession

b. the teaching profession

c. the legal profession

7 What is a 'gap year'?

a. the first year in full-time work

b. a year off between school and university

c. the year you decide to change jobs

8 Why does Jennie have two part-time jobs?

a. to earn spending money

b. to give money to her parents

c. to save money for her Europe trip

9 How many hours a week does Jenny work?

a. 15

b. 12

c. 20

10 Which of her jobs does she enjoy most?

a. she doesn't enjoy either of them

b. she enjoys working in the hairdresser's the most

c. she prefers her weekend job

Paula

11 Why does Paula have two jobs?

a. to earn more money

b. having just one would bore her

c. she has no choice in the matter

12 Which job does Paula do for most of the week?

a. she works at the golf course

b. she works in a park

c. she looks after small gardens in the town centre

13 What aspect of this job does she find great fun?

a. looking after the flower beds

b. zooming around the park in a special vehicle

c. working with the head gardener

14 What damages the grass on the golf course?

a. animals and birds

b. the weather

c. golfers who play badly

15 Why doesn't she work full-time at the golf course?

a. there isn't enough work for a full-time assistant

b. she hasn't been asked

c. she would find it boring

Answers:

Answers: 1. b, 2. b, 3. a, 4. c, 5. b, 6. c, 7. b, 8. c, 9. a, 10. c, 11. b, 12. b, 13. b, 14. c, 15. a

Share

For unlimited access to:

SCMP.com SCMP Tablet Edition SCMP Mobile Edition 10-year news archive
 
 

 

 
 
 
 
 

Login

SCMP.com Account

or