• Sat
  • Jul 12, 2014
  • Updated: 3:22pm

Do it yourself

PUBLISHED : Monday, 18 April, 2011, 12:00am
UPDATED : Monday, 18 April, 2011, 12:00am

Listen to five people talking about the do's and don'ts of DIY and then answer the questions.

1 What does Jenny think about people who do DIY as a hobby?

a. she thinks they save a lot of money

b. she doesn't understand them

c. she thinks they are boring

2 What does she do if something needs doing in her apartment?

a. she asks a friend to help her

b. she calls in the professionals

c. she asks her neighbour who is a workman

3 What did Jenny once try to build?

a.b.c.

4 How does Polly feel about the job she's just done?

a.b.c.

5 Why did Polly decide to tackle a bit of DIY in her new apartment?

a. she had done lots of DIY before

b. she likes trying new things

c. for financial reasons

6 What was Polly's DIY job?

a.b.c.

7 What is Cedric's attitude towards DIY?

a. he tackles small jobs from time to time

b. he never attempts any DIY

c. it is his main pastime

8 Who did he do his latest DIY job for?

a. himself

b. one of his friends

c. his next-door neighbour

9 What did he think after finishing his latest job?

a. he wanted to do more work in the same room

b. he was a bit disappointed that he wasn't paid

c. he found it difficult and won't do anything like it again

10 What work has Maggie's husband recently completed?

a. he has done a bit of work in their apartment

b. he has renovated their home

c. he has re-done Mrs White's bathroom

11 What has now happened?

a. the pipes in the bathroom have caused a leak into the flat below

b. Mrs White has asked Brian to renovate her flat

c. Maggie's bathroom is a mess

12 How did Maggie find out what had happened?

a. she was told by a third party

b. her husband discovered the disaster

c. Mrs White told the landlord

13 George thinks his kitchen is ........

a. too modern

b. not big enough

c. out of date

14 George ............

a. is a DIY novice

b. has done lots of DIY projects before

c. has done small DIY projects for his friends

15 A manual is ..........

a. a kitchen unit

b. a book that tells you how to do something

c. a DIY electric tool

Answers: 1. b, 2. b, 3. b, 4. b, 5. c, 6. c, 7. c, 8. b, 9. a, 10. b, 11. a, 12. a, 13. c, 14. a, 15. b

Share

For unlimited access to:

SCMP.com SCMP Tablet Edition SCMP Mobile Edition 10-year news archive
 
 

 

 
 
 
 
 

Login

SCMP.com Account

or