Odd hobbies

PUBLISHED : Monday, 09 May, 2011, 12:00am
UPDATED : Monday, 09 May, 2011, 12:00am
 

Poppy is doing a school project about people with unusual hobbies. She talks to two people. Listen to the interviews and then answer these questions.

1 How does James correct Poppy at the start of the interview?

a. he tells her he doesn't have much time

b. he questions the word she has used to describe his hobby

c. he tells her he doesn't like her opening question

2 When does James say his hobby was really popular?

a. a 100 years ago

b. when his father was young

c. about a decade ago

3 Spell the name of James' hobby.

4 How and when did James' interest in stamp collecting begin?

a. when he was a young boy and someone talked to him about collecting stamps

b. when a relative passed on a collection of stamps

c. when his grandfather died and left James his stamp collection

5 What does James think is interesting about his hobby?

a. the variety of things it involves

b. what it tells you about the present and the past

c. the connections it gives you to other people

6 How many stamps does James have in his collection?

a. exactly 15,000

b. he has no idea

c. about 16,000

7 What is the most valuable stamp in James' collection?

a. a 17th century English stamp

b. one of the first stamps ever issued in Hong Kong

c. a stamp from the reign of Queen Victoria

8 What does James intend to do with this stamp?

a. sell it in an auction

b. keep it forever

c. sell it some time in the future

9 What does Clara say about her approach to her hobby?

a. she does it the same way as millions of other people

b. she approaches it from a different angle

c. she doesn't think it is unusual

10 What is unusual about Clara's approach to photography?

a. she only uses a movie camera

b. she does not use a digital camera

c. she only photographs animals

11 Which photo did Clara take?

12 How old is Clara's camera?

a. it isn't modern because it uses film

b. it is more than 20 years old

c. it is a fairly new camera

13 What surprises Poppy about the type of camera Clara uses?

a. that she could afford to buy it

b. that it still works

c. that you can still purchase a camera like this

14 How does Clara get her photographs?

a. she develops and prints them herself

b. she takes the film into a specialist shop

c. she sends the film by post to a laboratory in Japan

15 What does Clara think about digital photography?

a. it doesn't produce good photos

b. it is for unskilled photographers

c. it takes a lot of skill

Answers: 1. b, 2. b, 3. philately, 4. b, 5. a, 6. c, 7. c, 8. b, 9. b, 10. b, 11. b, 12. c, 13. c, 14. a, 15. b

Share

 

Send to a friend

To forward this article using your default email client (e.g. Outlook), click here.

Odd hobbies

Enter multiple addresses separated by commas(,)

For unlimited access to:

SCMP.com SCMP Tablet Edition SCMP Mobile Edition 10-year news archive