A bad day's shopping

PUBLISHED : Monday, 30 May, 2011, 12:00am
UPDATED : Monday, 30 May, 2011, 12:00am
 

Yesterday, Jade had a day off work. She spent the day doing her favourite activity. But it didn't quite go to plan. In the evening, Kate calls Jade for a chat. Listen to their conversation and answer the questions

1 Which of these activities would Jade choose if she had the choice?

a. visiting a mall

b. going to a sports centre

c. going for a hike with friends

2 What does Kate not know when she calls Jade?

a. that Jade has had a day off

b. that Jade has been too unwell to work

c. that her friend is very sociable

3 How did Kate spend her day?

a. doing a work-related activity

b. training for a sports contest

c. having a great time

4 What was Jade's first disaster yesterday?

a. she left her purse at home

b. she had a small accident in the train station

c. she got stuck in a lift

5 What does she think she should have done instead of waiting at the shoe repairer?

a. purchased a pair of replacement shoes

b. bought more expensive shoes in the first place

c. gone back home and changed her shoes

6 What happened when Jade was in the French clothes shop?

a. there was a fire and everyone had to get out

b. all the customers had to evacuate the shop

c. there was a police raid

7 Why didn't Jade go back into the shop?

a. she couldn't be bothered to wait for the all-clear

b. the shop didn't reopen again that day

c. she hadn't seen anything she liked

8 What did Jade do next?

a. she went for a bite to eat

b. she continued shopping

c. she went back home

9 Why did Jade go back to the clothes shop?

a. to look for a top

b. to hopefully retrieve her bag

c. to exchange a dress she had bought last week

10 Why did she return to the restaurant?

a. to have some more lunch

b. to book a table for dinner

c. to settle an unpaid bill

11 What was good about the shoes Jade wanted to buy?

a. they were available in lots of colours

b. they were discounted

c. they were French

12 What happened when Jade tried to pay for the shoes?

a. her purse was missing

b. the shop only accepted cash

c. her credit card was missing

13 What was her immediate reaction?

a. that her card had been stolen from her purse

b. that she couldn't buy the shoes

c. that the shoes wouldn't fit

14 Where was Jade's credit card?

a. in her purse

b. at home

c. at the bottom of her bag

Answers:

1. a, 2. a, 3. a, 4. b, 5. a, 6. b, 7. a, 8. a, 9. b, 10. c, 11. b, 12. c, 13. a, 14. b

Share

 

Send to a friend

To forward this article using your default email client (e.g. Outlook), click here.

A bad day's shopping

Enter multiple addresses separated by commas(,)

For unlimited access to:

SCMP.com SCMP Tablet Edition SCMP Mobile Edition 10-year news archive