• Mon
  • Apr 21, 2014
  • Updated: 9:21pm

Goodbye!

PUBLISHED : Tuesday, 08 November, 2011, 12:00am
UPDATED : Tuesday, 08 November, 2011, 12:00am

'Goodbye' can be a very difficult word to say. Listen to these three conversations and then answer the questions

1 How does Mrs Pang feel about Mrs Lo moving away?

a

b

c

2 How does Mrs Lo herself feel about moving to a new area?

a. she is very enthusiastic

b. she has a few doubts

c. she definitely does not want to move

3 How old do you think Mrs Lo is?

a. in her 60s

b. in her late 30s

c. in her early 20s

4 Why is she moving?

a. the rent on her present flat is too expensive

b. to be closer to her family

c. because she has no friends where she presently lives

5 When did Mrs Lo move in next door to Mrs Pang?

a. two years ago

b. after her husband died

c. in 1986

6 What do we find out about Mrs Lo and Mrs Pang at the end of the conversation?

a. They are both widows.

b. They haven't always been good friends.

c. They probably won't see each other often once Mrs Lo has moved away.

7 How long has Mrs North worked for Mr Chan?

a. for almost 20 years

b. for the past 19 months

c. for five years

8 What does Mr Chan tell Mrs North?

a. she has been indispensable

b. it has sometimes been a struggle getting along with her

c. she helped him a great deal when he broke his arm

9 Why did Mr Chan want Mrs North to stay in her job for a couple more years?

a. to save the company money

b. to help with the move to new premises

c. to assist the new person taking on her job

10 Why is Mrs North leaving the company?

a. she is retiring

b. to work with her husband

c. for a better salary

11 What is happening tomorrow night?

a. the company will close

b. it is Mr Chan's birthday party

c. it is Mrs North's farewell dinner

12 Why does Mr Chan jokingly tell Mrs North to bring a box of tissues with her?

a. in case she spills soup on her dress

b. because he knows she will be upset

c. because someone might spill some wine

13 Where are Mrs Wong and her son?

a. at passport control at Lo Wu

b. at the airport

c. at home

14 What job does Mrs Wong's husband do?

a. he's an airline pilot

b. he's an accountant

c. he's a surgeon

15 Why is Mrs Wong going to London next month?

a. to see her son

b. on business

c. for a short holiday

16 At the end of her little speech, Mrs Wong ...

a. breaks down in tears.

b. puts her son under a bit of pressure.

c. wishes her son well.

Answers: 1. c, 2. b, 3. a, 4. b, 5. c, 6. a, 7. a, 8. a, 9. b, 10. a, 11. c, 12. b, 13. b, 14. c, 15. b, 16. b

Share

Login

SCMP.com Account

or