• Thu
  • Sep 18, 2014
  • Updated: 2:35pm

I've lost it!

PUBLISHED : Tuesday, 03 April, 2012, 12:00am
UPDATED : Tuesday, 03 April, 2012, 12:00am

Last week, three of your friends, Penny, Tom and George, phoned you with a problem. They had each lost something important and needed someone to talk to.


Penny


1 What has Penny lost?


a. an item of jewellery


b. her engagement ring


c. her mum's wedding ring


2 How many owners has the object had?


a. two


b. three


c. Penny is the original owner


3 Why had Penny kept the object out of sight?


a. she hated it


b. it wasn't to her taste


c. she wanted to keep it a secret


4 Why couldn't Penny sell it?


a. no one wanted to buy it


b. she had promised her grandma she would keep it


c. her mum didn't want her to


5 What does Penny plan to do about her problem?


a. she doesn't have a clue


b. follow your advice


c. ask her mum what to do next


Tom


6 Tom thinks his problem is ...


a. trivial


b. going to be sorted out easily


c. a major one


7 Where does Tom normally keep his phone when he is going to school?


a. in his backpack


b. in the pocket of his school trousers


c. in a safe place


8 How does he know he had the phone on the bus?


a. he made a call to his mum


b. he sent a message to his friend


c. he received a call


9 What did Tom have to do tonight after school?


a. come round to see you


b. go to a concert


c. have a private tutorial


10 What does Tom think he might have done?


a. dropped the phone on the bus


b. not what he usually does with his phone after he has used it


c. not backed up the information on his phone


George


11 How long did it take you to answer George's call?


a. one ring


b. quite some time


c. a couple of seconds


12 What position does George hold at school?


a. treasurer of a school club


b. secretary of the drama club


c. junior football coach


13 Why did George call you?


a. for information


b. for sympathy


c. to accuse you


14 Why didn't George pay the cheque into the bank immediately?


a. the bank was closed


b. it slipped his mind


c. there was no need


15 How does George think Mr Wong will react if he has to admit he lost the cheque?


a. he will be angry


b. he will think George is a bit stupid


c. he will be sympathetic


Answers:


1. a, 2. b, 3. b, 4. c, 5. a, 6. c, 7. c, 8. c, 9. c, 10. b, 11. b, 12. a, 13. a, 14. b, 15. b

Share

For unlimited access to:

SCMP.com SCMP Tablet Edition SCMP Mobile Edition 10-year news archive
 
 

 

 
 
 
 
 

Login

SCMP.com Account

or