My fitness regime | South China Morning Post
  • Tue
  • Mar 3, 2015
  • Updated: 5:49pm

My fitness regime

PUBLISHED : Tuesday, 17 April, 2012, 12:00am
UPDATED : Tuesday, 17 April, 2012, 12:00am

Four friends - Archie, Betty, Reg and Veronica - are talking about what they do during the week to keep fit. Listen to what say, then answer the questions

1 How much time does Archie spend at the gym each week?

a. 2 hours

b. 2 evenings

c. 1 hour

d. 3 hours

2 What is his weekly routine for going to the gym?

a. he goes the same nights every week

b. he doesn't have a routine

c. he goes every other evening

3 Why has he suddenly started going to the gym?

a. he's had a health scare

b. to lose weight

c. to gain muscle

4 How would you describe Archie?

a. sporty, determined, fitness loving

b. lucky, sensible, quite wealthy

c. sensible with his money, organised, knows himself

5 What is Betty's attitude to keeping fit?

a. it is something she does automatically

b. she finds it a chore

c. she makes herself keep fit

6 She enjoys doing .....

a. gym exercises

b. racquet sports

c. walking and hiking

7 According to Betty, why do people sometimes neglect keeping fit?

a. because of modern-day lifestyles

b. because doing sport is expensive

c. because it can be so boring

8 What does she tell her friends?

a. that she can be their sport instructor

b. that they should keep fit

c. that they should encourage her to do more sport

9 What happened when Reg took out a gym membership?

a. he had to force himself to go to the gym after work

b. he didn't get his money's worth

c. he went for half a year, then stopped

10 Why did he eventually stop going to the gym?

a. he blames mental and physical tiredness

b. his membership ran out

c. he had an accident

11 What has he recently started to do?

a. to take the bus to work

b. to go to work on foot each morning

c. to jog to work

12 How long does it take Reg to get to work?

a. about three-quarters of an hour

b. under half an hour

c. he has never timed how long the journey takes him

13 Who does Veronica jog with?

a. neighbours

b. work colleagues

c. she jogs alone or sometimes with friends

14 How many people jog at one time?

a. about 30

b. fewer than 20

c. the number varies

15 Where does the group meet?

a. at the park

b. in the entrance hall of the apartment block

c. at the running track

16 What other benefits has joining the jogging group brought Veronica?

a. she has enlarged her social circle

b. she's lost friends

c. she has gained weight

Answers:

1. a, 2. b, 3. b, 4. c, 5. a, 6. b, 7. a, 8. b, 9. b, 10. a, 11. b, 12. a, 13. a, 14. c, 15. b, 16. a

Share

For unlimited access to:

SCMP.com SCMP Tablet Edition SCMP Mobile Edition 10-year news archive
 
 

 

 
 
 
 
 

Login

SCMP.com Account

or