• Mon
  • Nov 24, 2014
  • Updated: 12:00pm

Voicemail messages

PUBLISHED : Tuesday, 24 April, 2012, 12:00am
UPDATED : Tuesday, 24 April, 2012, 12:00am
 

Yesterday afternoon, Sammi went to the cinema. Like every responsible cinemagoer, she turned off her mobile phone as soon as she sat down. When the film was over, she checked her voicemail. She had six messages. Listen as she plays them back and then answer the questions.

Message 1

1 What does Mum want?

a. Sammi to come home after the cinema

b. Sammi to do her a favour

c. Sammi to buy some pancakes at the supermarket

2 Under what circumstances should Sammi return the call?

a. if she changes her plans

b. if she decides to come home for supper

c. if she doesn't feel well

Message 2

3 Who is calling?

a. a school mate

b. Sammi's flute teacher

c. a secretary at the music school

4 Why is he calling?

a. to apologise for an error

b. to ask for payment

c. to pass on a piece of information

5 Why should Sammi call him back?

a. to re-arrange something

b. to cancel something

c. to explain something

Message 3

6 What mood is Jennifer in?

a. overjoyed

b. pensive

c. bitter

7 Why would she have been disappointed if she had not received this news?

a. she knows she is the best player in the school

b. she has been training a great deal

c. she wants to impress all her friends

8 When did Jennifer get her news?

a. a few hours ago

b. yesterday morning

c. last night

Message 4

9 Why is Mark calling?

a. to cancel a date

b. to finalise some arrangements

c. to ask Sammi if she will go with him to a concert

10 What will Mark do if Sammi can't go with him?

a. give away the tickets for free

b. ask a mate

c. ask his brother

11 How did Mark get the tickets?

a. he won them in a competition

b. he bought them

c. someone gave them to him

Message 5

12 Why didn't Claire go to the cinema with Sammi?

a. she changed her mind at the last minute

b. she was ill

c. she didn't want to see the film that Sammi wanted to see

13 Why is Claire a bit disappointed?

a. she was looking forward to seeing the movie

b. she had some news for Sammi

c. she wanted the two of them to go out to dinner after the movie

14 Who has gone to the movies with Sammi?

a. she's gone alone

b. another friend

c. a couple of school friends

Message 6

15 What type of message is this message?

a. formal

b. friendly

c. disappointing

16 In what circumstances should Sammi call the bookshop back?

a. if she wants to cancel the order

b. if she wants to negotiate the price

c. if she can't pick up the order tomorrow

Answers:

1. b, 2. a, 3. c, 4. c, 5. a, 6. a, 7. b, 8. a, 9. b, 10. b, 11. c, 12. b, 13. a, 14. b, 15. a, 16. a

Share

For unlimited access to:

SCMP.com SCMP Tablet Edition SCMP Mobile Edition 10-year news archive
 
 

 

 
 
 
 
 

Login

SCMP.com Account

or