A 10-month renovation turned this 1,520 sq ft flat into a calm, uncluttered sanctuary of earthy materials, neutral colours, tactile surfaces and free-flowing spaces. Photo: Simon J Nicol A 10-month renovation turned this 1,520 sq ft flat into a calm, uncluttered sanctuary of earthy materials, neutral colours, tactile surfaces and free-flowing spaces. Photo: Simon J Nicol
A 10-month renovation turned this 1,520 sq ft flat into a calm, uncluttered sanctuary of earthy materials, neutral colours, tactile surfaces and free-flowing spaces. Photo: Simon J Nicol

Natural, sustainable materials and a muted palette turn Hong Kong apartment into a calm, uncluttered sanctuary

  • A family of four’s 1,520 sq ft flat on Old Peak Road was transformed using biophilic design principles that connect people with nature within built environments
  • Clever storage solutions cater to all family members, including a concealed bar fridge near the entrance and a recessed kitchen tray that holds a rice cooker

Topic |   Architecture and design
A 10-month renovation turned this 1,520 sq ft flat into a calm, uncluttered sanctuary of earthy materials, neutral colours, tactile surfaces and free-flowing spaces. Photo: Simon J Nicol A 10-month renovation turned this 1,520 sq ft flat into a calm, uncluttered sanctuary of earthy materials, neutral colours, tactile surfaces and free-flowing spaces. Photo: Simon J Nicol
A 10-month renovation turned this 1,520 sq ft flat into a calm, uncluttered sanctuary of earthy materials, neutral colours, tactile surfaces and free-flowing spaces. Photo: Simon J Nicol
READ FULL ARTICLE